Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli - Genel Bakış
Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli - Genel Bakış
Blog Article
Binayla tam uyumlu ve isim davranışlarına birebir çeşitlerin monte edilmesi henüz ahir aşamalarda emniyet açısından kolaylık sağlamaktadır.
Yangın anında bizimle yangın arasında belli başlı bir süre bizi koruyan baplara, yangın bapsı dendiğini elan önceki makaslamaklarımızda bah
Yangın kaçış baplarının duraksız olarak rabıtlandığı ve müstacel durumlarda insanoğluın hayatlarını kurtarması için dayanıklı olarak üretilerek pek şekilde monte edilmesi gerekir.
Testler ve tetkikat esrar ve toksik gazların trajik yangınlardaki ölümlerin ana sebepleri olduğunu ortaya koymaktadır. Elektromanyetik salıtesviye ile münhal kalan baplar toksik gazların ve yamanın intikalini engelleyecek denli hızlı kapanan yekta baplardır. Bunlar, kötüı ve/veya özge yanma sonucu oluşan maddeleri sezen elektronik dedektörler ile aktive edilmelidir.
Yangın bapları, yangın esnasında yapı bağırsakindeki yangının yayılmasını karışmak ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmelerine yardımcı bulunmak amacıyla tasarlanmış özel baplardır.
Kurulum ve Hizmet: Yangın kapılarının akıllıca bir şekilde kurulması ve rabıtalı olarak bakımının örgülması önemlidir. Bu, yangın kapılarının performansını ve dayanıklılığını zaitrır, ancak ulama maliyetlere yolculuk açabilir.
Yangın Bapsı Türü: Yangın kapıları, kullanılacakları yere ve yangın dayanım sınıflarına rabıtlı olarak farklı özelliklere sahiptir.
Bir yangın kapısının uygun değer performansına erişebilmek derunin kesinlikle kapının standartlara uygunluğu nazar önünde bulundurulmalı ve aynı zamanda bütün daşenlerin birbirine uygunluğundan tehlikesiz olunmalıdır. Bir yangın kapkaloriın hareketli olabilmesi bâtınin sadık olarak tasarlanması, üretilmesi, monte edilmesi ve hizmetının tekdüze olarak binalması gereklidir.
Menteşelerdeki taşıma tipi eklemler, okşayıcı faaliyet ve aşınmayı en aza indirgemek dâhilin gereklidir.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak gerekli adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Kendiliğinden Kapanma Sistemi: Yangın kapıları, genellikle kendiliğinden kapanma sistemlerine sahiptir. Yangın vergilandığında yahut yangın alarmı tetiklendiğinde bu baplar kendiliğinden olarak kapanır. Bu, yangının çabucak yayılmasını engeller ve emin tahliyeyi destekler.
Binaların yangın eminğini bulmak açısından kanunlara tam olarak riayet edilmesi ve savsaklama dair hassasiyetle tutum edilmesi dirimsel örutubet taşır. Dolayısıyla tasarruf amacı mütebeddil binalarda yangın merdiveni kaç katta ıztırari mevzusunun yeninde değerlendirilmesine ihtiyaç duyulur.
Binanın yüksekliği bile yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate alınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden azca ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki ölçüt, yangın yerinde anne giriş çıkışlardan tahliyenin yahut çıkma-pencere Yangın çıkış kapısı ikitelli üzere birimlerden tahliyenin katkısızlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.